Месечен хороскоп:


Публикувани снимки

Всички изображения публикувани в този блог, са били открити и събрани от Интернет и са представени като визуално вдъхновение за гледане. Тези изображения не са представени като моята собствена работа, освен ако не е отбелязaно в рамките на определен пост. Copyright все още принадлежи на собственика / създател на всяка работа или снимка. В случай, че все още има проблем или грешка с авторски права материал, не е нарочно и е с некомерсиална цел. Материалите ще бъдат премахнати веднага.

Честит 41-ви рожден ден, Интернет!

Любопитни

Във вида, в който я познаваме днес, Интернет мрежата съществува от средата на 90-те години на 20-и век, но всичко започва много по-рано.

Точно в 22.30 ч. на 29 октомври 1969 г. инженери от Калифорнийския университет и от Станфордския изследователски институт успяват за пръв път да обменят данни между два компютъра на разстояние 400 мили. Проектът за свързване на двете системи е наречен „Арпанет” и е възложен от министерството на отбраната на САЩ.


41 години по-късно, на 29 октомври 2010 г. браншовите организации БУА, АСТЕЛ, БАСКОМ, БАИТ и ИКТ Клъстер ще изпращат своите електронни писма със специално послание, посветено на рождения ден на Интернет. В кампанията са поканени да се включат всички фирми – членове и партньори на браншовите организации. Инициативата е отворена и за всички, които се чувстват свързани с Интернет и искат да отбележат неговия рожден ден символично.

Добави в Svejo
| | | Още