Месечен хороскоп:


Публикувани снимки

Всички изображения публикувани в този блог, са били открити и събрани от Интернет и са представени като визуално вдъхновение за гледане. Тези изображения не са представени като моята собствена работа, освен ако не е отбелязaно в рамките на определен пост. Copyright все още принадлежи на собственика / създател на всяка работа или снимка. В случай, че все още има проблем или грешка с авторски права материал, не е нарочно и е с некомерсиална цел. Материалите ще бъдат премахнати веднага.

Цената на хляба скача до 1,40 лв/кг

С около 20-30 стотинки се очаква да поскъпне най-масовият заводски хляб. Той ще струва около 1.20-1.40 лв. за кг при сегашна цена от около 1.10 лв. Това обяви заместник-председателят на Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България Николай Тапаров, цитиран от БТА.
Реалната цена трябва да бъде 1.50 лева, заради увеличението на производствената себестойност на брашното обясни Тапаров. Доставната цена към търговската мрежа няма да достигне тези стойности и ще бъде с около 20-30 стотинки по-ниска. Хлябът вече поскъпна един път и второто увеличение предстои, като до края на месеца изтичат предизвестията към търговските вериги. От камарата показаха внесен у нас германски хляб - от 2.79 лева за 400 грама. В Гърция той е 4 евро за килограм, а в съседна Румъния - традиционно с около 40 на сто по-висок.
Добавено от:dimi

Коментари