Месечен хороскоп:


Публикувани снимки

Всички изображения публикувани в този блог, са били открити и събрани от Интернет и са представени като визуално вдъхновение за гледане. Тези изображения не са представени като моята собствена работа, освен ако не е отбелязaно в рамките на определен пост. Copyright все още принадлежи на собственика / създател на всяка работа или снимка. В случай, че все още има проблем или грешка с авторски права материал, не е нарочно и е с некомерсиална цел. Материалите ще бъдат премахнати веднага.

Сонди-близнаци NASA STEREO-A и STEREO-B

Звездните сонди-близнаци NASA STEREO-A и STEREO-B, късно снощи са приближили Слънцето от две страни и за първи път предадоха на Земята триизмерно изображение на небесното ни светило, съобщава НАСА.
„За първи път можем да наблюдаваме слънчевата активност в цялата й триизмерна красота", казва Ангелос Вурлидас, член на групата, която работи със сондите. Всяка от сондите е предала изображение от своята половина на Слънцето, а на Земята са "слепили" един слънчев глобус. Да се вижда едновременно цялата повърхност на Слънцето ще позволи на учените с по-голяма точност да предсказват космическото време за Земята. Изхвърлянето на плазма от него въздейства на магнитното поле на нашата планета, предизвиква северни сияния, прекъсване на радиовръзките и дори проблеми в електроснабдяването.
Добавено от:dimi

Коментари