Месечен хороскоп:


Публикувани снимки

Всички изображения публикувани в този блог, са били открити и събрани от Интернет и са представени като визуално вдъхновение за гледане. Тези изображения не са представени като моята собствена работа, освен ако не е отбелязaно в рамките на определен пост. Copyright все още принадлежи на собственика / създател на всяка работа или снимка. В случай, че все още има проблем или грешка с авторски права материал, не е нарочно и е с некомерсиална цел. Материалите ще бъдат премахнати веднага.

Пада „възрастта” на СПИН-а в България

 

Скъпи приятели моля Ви мислете преди правите нещо прибързано. Днес един мой приятел днес ми каза, по добре глупав за 3 мин., отколкото за цял живот. 

 

Все по-млади хора се заразяват със СПИН в България. Това съобщи доктор Тонка Върлева, директор на програмата "Превенция и контрол на ХИВ и СПИН", цитирана от БНР.

Тя уточни, че новите случаи от началото на годината са 50.

По официални данни със СПИН в България живеят 1 321 души. Реалният брой на заразените обаче е три-четири пъти по-голям. Това е така, защото хората се страхуват да се изследват, обясни доктор Върлева.

От 1986 година досега от СПИН са починали 500 българи, около една трета от новите случаи са при интравенозни наркомани, а друга една пета са от групата на гей обществата.

По градове най-голяма концентрация на болни от СПИН има в София, Пловдив и Пазарджик. Най-възрастните в групата с новите случаи са между 55 и 60 години.

По програмата на здравното министерство, финансирана от глобалния фонд, само през миналата година за СПИН са изследвани над 95 хиляди българи.

Скъпи приятели моля Ви мислете преди правите нещо прибързано.