Месечен хороскоп:


Публикувани снимки

Всички изображения публикувани в този блог, са били открити и събрани от Интернет и са представени като визуално вдъхновение за гледане. Тези изображения не са представени като моята собствена работа, освен ако не е отбелязaно в рамките на определен пост. Copyright все още принадлежи на собственика / създател на всяка работа или снимка. В случай, че все още има проблем или грешка с авторски права материал, не е нарочно и е с некомерсиална цел. Материалите ще бъдат премахнати веднага.

До 5000 лв. глоба за зеленчук без етикет

До 5000 лв. глоба за зеленчук без етикет

 

От 600 до 5000 лв. е глобата за плодове и зеленчуци, които се продават по пазарите без табелка откъде идват. Още днес тръгват масирани проверки първо по борсите, а после и на пазарите, съобщи зам.-шефът на агенцията по храните Антон Величков.

 

Те са заради 100-те тона йордански домати, краставици и пипер, в които бяха открити пестициди до 10 пъти над нормата. В екипите има по 3-ма инспектори - от фитосанитарен, здравен и качествен контрол. Трите служби, обединени сега в агенция, преди проверяваха поотделно, без да сверяват информацията си. Стоката от Йордания сега се проверява още на границата съвместно с митниците, каза Тенчо Тенев, зам.-шеф на агенцията по храните. Консулът на Йордания обещал, че страната ще затегне контрола върху недобросъвестни производители.

 

Така няма да се стига до връщане или унищожаване на тонове зеленчуци, пристигнали вече у нас.

От 600-700 проби, изследвани в РИОКОЗ, само 2-3% показват наднормено съдържание на пестициди, каза Тенев.

 

„24 часа"

До 5000 лв. глоба за зеленчук без етикет
До 5000 лв. глоба за зеленчук без етикет