Месечен хороскоп:


Публикувани снимки

Всички изображения публикувани в този блог, са били открити и събрани от Интернет и са представени като визуално вдъхновение за гледане. Тези изображения не са представени като моята собствена работа, освен ако не е отбелязaно в рамките на определен пост. Copyright все още принадлежи на собственика / създател на всяка работа или снимка. В случай, че все още има проблем или грешка с авторски права материал, не е нарочно и е с некомерсиална цел. Материалите ще бъдат премахнати веднага.

Бюджетът на София

Основните ни приоритети за тази година се диктуват от визията ни за града и основните проблеми – транспортната инфраструктура, култура, образование. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова при представянето на бюджета на София за тази година. През 2010 година достигнахме до 51% изпълнението на метрото, а сега се изграждат пет колектора, отчете тя. Фандъкова каза още, че 44 детски градини в предишни години са били загубени за града. „В началото на четвъртата година мога да кажа, че са построени 40 детски градини с инвестиции около 100 млн. лв. Ще продължим с тази наша политика и през тази година, увери кметицата на София. По думите й в 4 района проблемът с липса на места в детските градини вече е решен. "Наша задача е осигуряване на обхвата на 5-годишните деца от следващата година”, подчерта тя. „През изминалата година бяха доставени 30 нови тролейбуса. Предстои да обновим тролейбусния парк с още 50 нови тролея през следващите 2 години и да обновим трамвайната инфраструктура“, обясни Фандъкова. Според нея се работи усилено, за да се предложи нова програма за решаване на проблема с бездомните кучета.
София е и един от първите градове с общинска полиция. Вече имаме 110 общински полицаи, част от които ще работят за спазване на общинските наредби, посочи още Фандъкова. Столичната община е събрала 71 млн. лв. от неиздължени данъци и такси от минали години, съобщи заместник-кметът Минко Герджиков. По думите му събраните суми компенсират намалените приходи на общината от такси и от данъка върху възмездните сделки, предвид кризата на имотния пазар. Общината разчита на над 10 милиона лева нови приходи към данъка за недвижими имоти. От сградите в презонираните райони се очакват 3 милиона лева допълнително, а от фирмите поради уеднаквяването на данъчната основа за начисляването на данъка се очакват допълнително седем и половина милиона лева.  Общо 1 милион лева се очаква да постъпят и от собствениците на имоти, които живеят в тях, но имотите не са с издаден акт "16".
Добавено от:dimi

Коментари